Zeilvakantie in CaribbeanZeilcursus British Virgin Islands

Al vanaf
prijs gebaseerd op:
- 10 dagen
p.p.incl.vlucht
boeken
zeilvakantie caribbean strandGreece-8_thumbzeilvakantie caribbean schildpad (2)bvi tortola-min.pngmarine cay bvi square-min.png
Beoordeling deelnemers: 9,0

10 of 15 dagen met witte stranden en wuivende palmen

Stel je eens voor: een zeilcursus in de warme zon onder een blauwe hemel. In het heldere water om je heen zie je walvissen, dolfijnen, reuzenschildpadden en vliegende vissen zwemmen. Je komt niet alleen bounty-eilanden met vele prachtige baaien tegen, maar ook regenwouden, bananenplantages en kilometers witte palmstranden. Je proeft de unieke keuken en de 'don’t worry, be happy' sfeer.

Ondertussen leer jij om zelf een zeiljacht over de zee te sturen naar die eilanden. En beleef je iedere dag weer als een nieuw avontuur.

Alles over Zeilcursussen van Amorgos

Ideale omstandigheden om te zeilen

De British Virgin Islands (BVI) is één van de mooiste tropische zeilgebieden ter wereld. Het is een grote eilandenarchipel, waarbij de eilanden op een steenworp van elkaar vandaan liggen. Daardoor hebben we alle tijd om af te wisselen in zeilen, lol maken en ontspanning.

De zeilcondities zijn super: een zeer aangename temperatuur en er staat bijna iedere dag wind. De verkoelende bries en het opspattende water zijn heerlijk tijdens het zeilen. De Caribbean kent echt prachtige wolkenpartijen waaruit soms een tropische regenbui valt. Maar na zo'n korte verfrissende douche schijnt altijd weer de zon!

De zeilcursus

Je krijgt les van een enthousiaste Nederlandse instructeur. Al onze instructeurs hebben de Amorgos opleiding doorlopen. En de meeste hebben gevaren voor Amorgos in Griekenland, Kroatië en/of Nederland. Niet alleen hun zeilvaardigheden zijn goed, maar onze trainingen richten zich ook op de sociaal-communicatieve en didactische vaardigheden van de instructeurs. Want niet een goede zeiler is niet automatisch een goede instructeur of schipper.

Ervaring bouw je op

Daarbij is zeilervaring niet noodzakelijk; die bouw je op! Je zult aan het roer staan en leert de zeilen te bedienen. Je gaat navigeren en leert hoe je een zeiljacht ankert of door een haven manoeuvreert. Iedereen krijgt op zijn eigen niveau en afgestemd op zijn leerstijl les. De BVI is een 'gemakkelijk' zeilgebied en een prachtige bestemming voor de beginnende en gevorderde zeiler. Je kunt deze cursus dus boeken met en zonder zeilervaring.

Lekker zeilen en heel veel relaxen

Een dag bestaat uit een combinatie van leren zeilen, relaxen, veel gezelligheid en tijd om andere dingen te ondernemen. Onderling overleggen we wat we op de kortere dagen doen: gaan we zwemmen, snorkelen, duiken, een trip over een eiland maken, een kleurrijk dorp bezoeken? Of hebben we zin om een uurtje onder een palmboom op een hagelwit strand te liggen? Zeg jij het maar.

Aan het einde van de middag leggen we onze zeiljacht aan in een haven of voor anker in een tropische baai. Op de grotere eilanden heerst een levendige sfeer en op de kleinere eilanden vind je het paradijs op aarde… Op de bewoonde eilanden vind je fantastische restaurants en leuke barretjes waar je heerlijk kunt eten. En zo niet, dan organiseren we zelf een barbecue. Op dat punt komen we in ieder geval ook niets te kort!

Ga je mee?

Kortom, zie je jezelf al zitten: op het dek of aan het water met een fruitige cocktail in onze hand genieten we van een mooie zonsondergang... Ga je mee?

boeken

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Kijk dan in het overzicht van alle zeilcursussen of in het overzicht van alle meezeilvakanties welke reis wel vertrekt op jouw voorkeursdatum. Of neem contact op om te overleggen.

 • Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
 • Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
 • Zowel voor absolute beginners als gevorderde zeilers
 • Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal
 • Boek gerust: tot acht weken voor vertrek kosteloos annuleren

Vertrek

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:

 • vlucht en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage),
 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • schoonmaakkosten,
 • transitlog en bijkomende vergunningen om te kunnen varen in de Britse Maagdeneilanden,
 • kosten voor de verschillende nationale parken,
 • linnengoed en
 • een ervaren instructeur.
  *Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.
 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • ruimbagage vlucht,
 • transfer vliegveld – jachthaven,
 • bijdrage boordkas.

  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer vliegveld – jachthaven Tortola per taxi: € 50,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 45,00 p.p.p.d..
 • Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Offerte op maat - Groep of Gezin

  Wil je zelf je vakantie samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je een actieve zeilvakantie als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van een jacht dat we in overleg uitkiezen.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  Zekerheid op slaapplaats in hut

  Vanaf: € 78,00 p.p

  2-persoons privéhut voor 1 persoon

  Vanaf: € 650,00 p.p

  Extra opties

  Cursus jachtzeilen CWO 1&2 met korting
  Je kunt je zeilcursus in Griekenland, Kroatië of de Caribbean aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederlands erkend CWO certificaat.

  Boek je dit in combinatie met een cursus in h...
  Je kunt je zeilcursus in Griekenland, Kroatië of de Caribbean aanvullen met drie dagen Jachtzeilen CWO 1 & 2 in Nederland. Op die manier rond je je cursus af met een Nederlands erkend CWO certificaat.

  Boek je dit in combinatie met een cursus in het buitenland, dan ontvang je € 75,00 korting.

  Je CWO-cursus vindt in de regel plaats op de eerstvolgende dinsdag na terugkomst van je zeilcursus. Je ontvangt voor je CWO-cursus een aparte factuur. Wil je op een ander moment je CWO cursus volgen, geef dat dan aan bij de opmerkingen.

  Prijzen zijn:
 • dinsdag t/m donderdag van € 525,00 voor € 450,00 p.p.
 • dinsdag t/m donderdag (zomervakantie) van € 575,00 voor € 500,00 p.p.
 • vrijdag t/m zondag van € 625,00 voor € 550,00 p.p..

  Na drie dagen stap je van boord met een Jachtzeilen CWO diploma of CWO vorderingenstaat niveau 1 of 2 afhankelijk van je ervaring.
 • Verzekeringen

  Reisverzekering Wereld
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor nog meer onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze ze...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor nog meer onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's!

  Je kunt kiezen uit pakket A, B of C met wereld- of Europadekking afhankelijk van je bestemming. De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.

  Premies Reisverzekering met Werelddekking


  Pakket A: € 2,40 p.p.p.d.
  Pakket B: € 3,40 p.p.p.d.
  Pakket C: € 4,50 p.p.p.d.

  Woonachtig in België?


  Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
 • Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

  Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
 • Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. Als deelnemer hoef je alleen maar zin te hebben in een zeilvakantie. De cursussen zijn bedoeld voor deelnemers:

 • zonder enige zeilervaring
 • met zeilervaring in open boten
 • met ervaring als bemanningslid op kajuitjachten, en die deze ervaring willen uitbreiden
 • die zelf een kajuitjacht willen huren of kopen, en hun ervaring willen uitbreiden
 • die zelfstandig zeilen, en oefening willen in enkele specifieke onderdelen van het zeilen, zoals navigatie of havenmanoeuvres
  Heb je al veel mijlen gevaren en ervaring op verschillende boten opgedaan en wil je specifieke vaardigheden verbeteren tijdens een fraaie tocht dan is de gevorderden cursus op de Griekse Cycladen iets voor jou!
 • De reis

  De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht. De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven op Beef Island rijd je met de taxi naar de jachthaven in Road Town op Torola.

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 45,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  boeken
  bvi jost-van-dyke-min.pngzeilvakantie caribbean school vissensteiger bvi-min.pngzeilvakantie caribbean zeilboot in baaimarine cay bvi square-min.png

  British Virgin Islands

  bvi jost-van-dyke-min.png

  Tussen Puerto Rico en Sint Maarten ligt een prachtige eilandengroep: de Britse Maagdeneilanden. De BVI staan internationaal bekend als een paradijs voor zeilers. Het is een stukje reizen, maar dan heb je ook iets. Wat moet je je bij de BVI voorstellen? Meer dan 60 eilanden. Het hele jaar door ca. 29 graden. Constante wind, kalme zee, honderden ankerplaatsen. Prachtige natuur zowel op de eilanden als onder water. Een intieme sfeer met een hoge levensstandaard.
  De Caribbean klinkt voor sommigen als een gebied voor ervaren zeilers. In dit geval valt dat mee: de Britse Maagdeneilanden zijn prima toegankelijk, ook voor minder ervaren zeilers. De afstanden zijn kort en je ziet waar je heen zeilt. De wind is van november tot juli stabiel, kracht 3 tot 4 en er is voldoende beschutting tussen de vele eilanden.

  Tortola: mañana mañana

  bvi tortola-min.png

  Op Tortola vind je meer tortelduiven dan inwoners. Daar komt de naam Tortola vandaan. Het is het grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden en de hoofdstad Road Town is voorzien van banken, winkels, restaurants en bars. In de haven is het een komen en gaan van veerboten, jachten en cruiseschepen, maar de betere stranden liggen aan de andere kant van het eiland. Bekende plekjes zijn Apple Bay, Carrot Bay, Cane Garden Bay, Brewers Bay en Trunk Bay. Allemaal met hun eigen 'mañana mañana' sfeer, inclusief cocktail bars en restaurantjes. Tortola, en eigenlijk de hele BVI, staat bekend om haar fantastische snorkel locaties. Probeer een keer voor anker te gaan in Brewer's Bay, Smuggler's Cove of Long Bay en laat je verrassen.

  Jost van Dyke: paradijs op aarde

  sandy-spit-green-cay-square-min.png

  Prachtig! Eigenlijk zouden we niet meer moeten schrijven... Het uitzicht op de baaien en de zee is geweldig. Het uitzicht op de bergen van Tortola en de ander eilanden. is prachtig. De stranden zijn relatief ongerept. De grote baai (Great Harbour) met barretjes op het strand is super. De hellingen zijn weelderig groen en het water kraakhelder en blauw... En verder? Verder is er niet veel! Jost van Dyke is een klein eiland met een paar honderd bewonders, waar vroeger een Nederlands piraat (Joost van Dyk) zijn onderkomen zocht.

  Anegada en Virgin Gorda

  bvi bitter end2-min.png

  Op Anegada wonen nog minder mensen. Een oase van rust met een enorm rif voor de kust. Natuurlijk kun je ook hier fantastisch zwemmen en snorkelen. Alsof je in een openlucht aquarium zwemt. Het eiland draait op vis en een klein beetje toerisme. Stel je bij dat laatste niet te veel voor: er komt drie keer per week een veerboot. Maar een groot deel van de BVI wordt door Anegada voorzien van verse vis en kreeft.
  Het bergachtige Virgin Gorda is met afgelegen stranden en baaien een natuurlijke trekpleisters. De kust is kronkelig met talrijke inhammen en baaien en de heuvels zijn vruchtbaar groen. En in sommige baaien vind je de meest geweldige aanlegplaatsen met top faciliteiten aan wal.

  boeken
  cooper island bvi square-min.pngbvi bitter end2-min.pngbvi tortola-min.pngmarine cay bvi square-min.pngbvi bitter end-min.png

  Vanuit Tortola kun je alle kanten op. Je hoeft eigenlijk nooit verder dan een uur varen voor de volgende prachtige spot. We hebben dus veel keuze en laten ons deels leiden door het weer, de wind, de mensen en de wensen aan boord of in het flottielje en de drukte. De voorbeeldroute hieronder is één van de vele mogelijkheden.

  Dag 1 Amsterdam - Tortola

  Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je vanaf Schiphol. Je reist dan via de USA of Antigua naar de British Virgin Islands. Landen is echt geweldig: de landingsbaan op Beef Island eindigt in Trellis Bay waar de zeiljachten voor anker liggen. Een taxi brengt je van Beef Island naar de jachthaven in Road Town op Tortola. In het informatiepakket dat je van Amorgos ontvangt, vind je de ligplaats van ons jacht. Deze is te herkennen aan de blauwe Amorgos-vlag.

  Dag 2 Road Town - Norman Island (8 mijl)

  Yes, vandaag gaan we echt het water op! We maken de oversteek over het Sir Francis Drake Channel. Dit is een 'kanaal' tussen het grotere Tortola aan de noordzijde en een reeks kleinere eilanden aan de zuidzijde. Het uitzicht is prachtig: groene hellingen, blauwe zee en witte stranden. Wen er maar aan, want de komende dagen is dit paradijs jouw thuis!
  Onderweg zoeken we een ankerplaats bij Key Cay. Of eventueel bij één van de kleine eilanden Pelican Island of The Indians. Samen maken we een heerlijke lunch en zwemmen we in het frisse, heldere water.
  Op Norman Island zeilen we naar the Bight Bay, waar we in de hoek van de 'Pirates' kunnen liggen. De Pirates is een bruisend restaurant met een beach bar. Tevens de ideale locatie voor een geweldige zonsondergang tijdens het avondeten. Een andere optie voor het avondeten is 'The legendary floating bar'. Deze ligt aan de andere kant van de baai. Zij zijn beroemd door hun bijzondere traditie: iedereen die naakt van het bovenste dek het water induikt, kreeg voorheen een gratis shirt. Met andere woorden: deze bar staat garant voor een avondje feest!

  Dag 3 Norman Island - Jost van Dyke (13 mijl)

  Ben je een vroege vogel, neem vandaag dan gelijk een duik in het heerlijke water. Of pak je snorkelset, stap in de dinghy en ga op zoek naar een mooie snorkelspot. Je vindt hier namelijk overal natuurlijke grotten met een adembenemende onderwaterwereld.
  Na het ontbijt zetten we de zeilen om te varen naar Soper's Hole. Dit is een natuurlijk beschutte haven en ligt tussen frisgroene hellingen. De palmen wuiven ons tegemoet met kleurrijke barretjes op de kade. Een mooie plek om boodschappen op de wal te doen, rond te struinen langs boetiekjes en eventueel de watertanks van ons jacht te vullen.
  In de middag zeilen we verder richting Jost Van Dyke. Dit kleine paradijs op aarde kent aan de zuidzijde 3 baaien. Blauwe zee, groene palmen, witte stranden en Tortola in de verte… Dit is een schitterende plek om te overnachten en perfect om te relaxen op het strand. En alle foto's die je hier maakt zijn gegarandeerd het inlijsten waard!
  Wil je 's avonds vermaak, kies dan voor de Great Harbour. Geen grote haven, maar een grote baai met leuke bars en restaurantjes tussen de palmbomen aan het strand.

  Dag 4 Jost van Dyke (10 mijl)

  Mañana mañana... Het is heerlijk vertoeven bij Jost Van Dyke en de eilandjes hier in de buurt. Dus laten we daarvan genieten! We cruisen een rondje om het eiland: Little Jost Van Dyke, Green Cay, Sandy Spit... en zeker Sandy Cay mag je niet missen. Voor het strand gooien we het anker overboord. En dan met je slippers zwemmend naar het eilandje. In 20 minuten wandel je naar de top van Sandy Cay met een spectaculair uitzicht! Wanneer we uitgeplonst zijn en de maag begint te rammelen, dan zeilen we een klein stukje verder naar Foxy’s Taboo. Dit is een goede plek om aan wal te gaan voor een lunch. Tevens een mooie plek om te snorkelen indien de wind niet te sterk is. Het rif is aardig, maar de échte reden om Foxy’s Taboo te bezoeken is vanwege iets anders… Namelijk de schildpadden en roggen! Naast de betonnen kade vind je schildpaddengras: gewoon rustig wachten en ze komen vanzelf naar je toe.
  Als de weersvooruitzichten gunstig zijn, dan kunnen we hier eventueel blijven om de nacht door te brengen. Speel je liever safe, dan lig je één baai verder wat veiliger vast aan een ‘mooring’. En daar is het ook zeker geen straf: op de wal vind je namelijk Sydney's Peace and Love Restaurant. Want wil je kreeft eten op de British Virgin Islands? Eet ze dan hier!

  Dag 5 Daimond Cay, Jost van Dyke - Marina Cay (15 mijl)

  Maak je op voor een lekker dagje zeilen. Na een vroege start zeilen we naar Monkey Point op Guana Island. Dit is een prachtige plek om te snorkelen (mits de wind goed staat). Hierna zeilen we naar Marina Cay waar we bij rustig weer overnachten. Marina Cay heeft op het strand enkele restaurants en een populaire happy hour. Ook is het een supermooie spot om te genieten van de zonsondergang.
  Bij onrustig weer gaan we aan de overkant in Trellis Bay voor anker. Het restaurant The Last Resort in Trellis Cay staat bekend om hun hilarische 'diner entertainment'. Je vindt hier ook een supermarkt, internetcafé en je ligt er wat meer beschut. Zowel het eilandje Marina Cay als de baai Trellis Bay (Beef Island) is een bezoek meer dan waard!

  Dag 6 Marina Cay - Saba Rock, North Sound (14 mijl)

  Vandaag gaan we naar North Sound. Dit is een prachtige locatie. Het ligt volledig beschut tussen grote en kleine eilanden. Het heeft vlak water met een keur aan ankerplaatsen, stranden en restaurants. Eigenlijk is North Sound een soort binnenmeer op zee. Je kunt hier verlaten in een baai liggen of genieten van sjieke restaurants en het 'high-end' nachtleven. Voor ieder wat wils. We varen in de ochtend naar 3 kleine eilandjes die samen een nationaal park vormen: de Great Dog, George Dog en West Dog. Waanzinnige plek om te snorkelen en te relaxen aan boord. Als we zin krijgen om weer te zeilen, dan varen we richting Saba Rock in North Sound. Saba Rock heeft een geweldige setting, een mooi restaurant en een prachtig uitzicht. We schuiven aan bij het lopend buffet en genieten van de live muziek.

  Dag 7 North Sound (10 mijl)

  Een dagtour -al dan niet met onze zeiljacht- door North Sound heeft veel te bieden. Bekende spots naast Saba Rock zijn hier de Bitter End Yacht Club, Leverick Bay en de Costa Smeralda Yacht Club. Je kunt hier terecht voor een massage, schoonheidsbehandeling of een fijne cocktail. Of je gaat gewoon lekker shoppen. Maar er is meer: vaar met een rubberboot naar het rif bij Saba en spot schildpadden. Bezoek Sugar Mill, een prachtig startpunt voor een lange wandeling. En kijk uit voor de leguanen! Of leg aan bij de Bitter End Yacht Club voor een dagje catamaranzeilen, windsurfen, kajakken of kitesurfen. En bovenal... kies het palmstrand van jouw voorkeur om een uiltje te knappen en een kokosnoot te kraken.

  Dag 8 North Sound - Anagada (15 mijl)

  Zeilen naar Anegada is een als een bezoek aan een sprookjeseiland. En dat slechts een paar dagen per jaar te zien is... Terwijl de groene heuvels van de andere eilanden altijd zichtbaar zijn, moeten we toch echt eerst een flink stuk zeilen om Anegada te zien. Het is namelijk zo plat als een pannenkoek. Anegada is het enige Maagdeneiland dat niet vulkanisch is, maar een koraaleiland is. Rond Anegada ligt een groot rif. En dat maakt het eiland grotendeels onbereikbaar en ongerept. Een oase van rust waar je helemaal zen kunt snorkelen. We gaan voor anker bij Setting Point waar af en toe een veerboot komt. Soms waan je je hier werkelijk als 'wie is de mol' op een verlaten eiland. Dus: rubberbootje pakken en op avontuur!

  Dag 9 Anegada - Leverick Bay (14 mijl)

  Deze ochtend gebruiken we om verse vis in te slaan in the Settlement of om te genieten van de onderwaterwereld van Anegada. Rustig aan. In de middag zeilen we terug richting Virgin Gorda om aan te leggen in het kleine en beetje slaperige haventje Leverick Bay. Rond de haven vind je winkeltjes, kleurrijke barretjes en een paar straten verder is een markt. 's Avonds komt de boel los in de beachbar 'Jumbies'. Super gezellig en hoe later hoe meer jump up's!

  Dag 10 Leverick Bay - The Baths (14 mijl)

  We starten vroeg om verder af te zakken richting het zuidelijke puntje van Virgin Gorda. Hier ligt het Nationaal Park the Baths. Een te gekke plek, er zijn mensen die dit het achtste wereldwonder noemen. Het is een rotskust. Op zich zie je dat op bijna ieder Maagdeneiland. Maar niet als deze: de rotsen liggen als gigantische knikkers verspreid met daartussen kleine prachtige strandjes. Het is een soort doolhof met natuurlijke verborgen zwembaden, grotten en tunnels. Ankeren is hier niet aan te raden, maar er liggen moorringen om ons jacht aan vast te maken. Daarna kunnen we met ons bijbootje naar de kant. Let op bij een noordelijke deining!
  Wanneer de zon begint te zakken kiezen we afhankelijk van de windrichting om aan te leggen bij Marina Cay of in Trellis Bay.

  Dag 11 Trellis Bay - Cane Garden (10 mijl)

  Terug naar Tortola: we zeilen langs de noordkust met haar prachtige stranden. De hele dag alle tijd om te ankeren en chillen op het dek met uitzicht op de witte palmstranden.
  Als je verder wilt zeilen of een snorkelspot zoekt dan is de tocht rond de eilanden Great Camanoe, Scrub Island en Guana Island een aanrader. Alhoewel, snorkelen kan ook heel goed in Brewer's Bay, één baai voor de Cane Garden.
  Naar het westen ligt de meest bekende ankerplaats van de Virgin Islands: Cane Garden Bay. Een mooie goed beschutte baai met stranden en kade. De barretjes en restaurants dingen alle mee naar de titel voor de mooiste sunset-plek. Palmbomen, strandstoelen, cocktail en de zon die in het water zakt...

  Dag 12 Cane Garden - Peter Island (15 mijl)

  Ontbijten kan prima in Cane Garden. Maar we doen het ander: voor dag en dauw anker op, klein stukje varen naar Long Bay of Smuggler's Cove en daar het anker uitgooien. Dit is een tip voor snorkelaars en zwemmers! Onder water is het hier werkelijk prachtig...
  Na het een relaxed ontbijt zeilen we via Soper's Hole rond Tortola. Aan de wind gaat onze tocht verder naar Deadmen's Bay op Peter Island: witte strand, strandstoelen, wuivende palmen en groene heuvels... Lekker loungen, een goede lunch, boekje. Het goede leven. Vanaf het strand beklimmen we de heuvels voor een geweldig uitzicht op het Sir Francis Drake Channel en de eilanden.
  Tegen de avond varen we klein stukje terug naar Great Harbour: een schilderachtige baai perfect voor een overnachting onder de sterren. Het restaurant de Seven Oceans serveert eenvoudige lokale gerechten. Helemaal top!

  Dag 13 Peter Island - Cooper Island (8 mijl)

  In Great Harbour liggen een paar rifs, leuk om te snorkelen. Als iedereen up & ready is zeilen we naar weer een bizar mooi eilandje: Salt Island. De naam zegt het al, op het eiland vind je twee zout meren. Naast het eiland ligt het wrak van de Rhône, gezonken in 1867. We nemen hier alle tijd voor een verfrissende duik of om te snorkelen.
  Het volgende eiland is Cooper Island, waar we we vroeg in de middag een ligplaats zoeken in Manchioneel Bay. Een duik in het water en dan zwemmend naar Cistern Point om te snorkelen of linea recta naar het strand om te chillen bij de Cooper Island Beach Club. Hè wat vervelend, al dat ontspannen! Het restaurant zit vaak vol, maar een barbecue aan boord, misschien met verse vis, is een prima alternatief.

  Dag 14 Cooper Island - Road Town

  Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan op Cooper Island met veel snorkelen en lekker niets doen. Of we zetten de zeilen en in plaats van rechtstreeks met halve wind terug naar Road Town te varen, maken we er nog één lange tocht van! Road Town ligt op ongeveer 7 mijl, vaar je om Tortola heen, reken dan 20 mijl extra en vaar je om Virgin Gorda heen dan maak je een tocht van ongeveer 35 mijl. Live slow, sail fast!

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Albert Koops, IJsselstein

  'De zeilcursus BVI was in een woord fantastisch. Veel afwisseling, elke dag opnieuw bekijken wat het programma zou worden, heerlijk weer, fantastische baaien, en een topschipper. Een absolute aanrader.'

  boeken